NIEUWS EN ACTIVITEITEN

Artvark presenteert: Simone van Bakel en Jenny Ymker

Beste Artvark-vriend,
 Na een enerverende periode in de pop-up zijn we blij weer terug te zijn op onze thuisbasis Castellvm Aqvae! Op zaterdag 28 maart om 11.00 uur presenteren we daar het schitterende werk van Jenny Ymker en Simone van Bakel.

Jenny Ymker:

Jenny Ymker (Castricum 1969) woont en werkt in Tilburg. Sinds 2013 ontwerpt ze gobelins die zij laat weven naar foto’s die zij zelf ensceneert en waarvoor zij steeds ook zelf het model is. Vaak borduurt ze er vervolgens handmatig nog accenten op. Kwetsbaarheid en vergankelijkheid zijn terugkerende thema’s. Een nieuwe stap in haar werk zijn de lichtkastjes waarin haar foto’s een andere drager krijgen. Eind 2019 won ze in Luxemburg een grote prijs voor een van haar gobelins. Lees hier het mooie en uitgebreide interview in het Brabants Dagblad waarin ze haar werk toelicht.

In de volgende nieuwsbrief (half maart) gaan we dieper op het werk van Simone van Bakel, maar klik op haar naam en neem al vast een kijkje op haar website!

Save the date:

Release: zaterdag 28 en zondag 29 maart van 11.00 tot 17.00 uur. Zaterdag 4 en zondag 5 april van 11.00 tot 14.00 uur
Opening: zaterdag 28 maart om 11.00 uur
Locatie: Castellvm Aqvae, Hoge Duin en Daalseweg 21b Bloemendaal

 


ARCHIEF


Project van Roos Holleman en Alexander Reeuwijk:

Van 12 tot en met 20 oktober presenteerde Artvark de bijzonder geslaagde kick-off van het project waarin natuurhistorie, wetenschappelijk onderzoek en hedendaagse kunst samenkomen. Roos Holleman (beeldend kunstenaar) en Alexander Reeuwijk (schrijver) onderzochten samen het werk van natuuronderzoeker Alfred Russel Wallace en reisden in zijn voetsporen naar Papoea.

De hommage die zij met dit project aan Wallace brengen, kreeg een kick-off in Castellvm Aqvae met de eerste 14 prachtige tekeningen van Roos Holleman. Ze hingen er alsof ze er thuishoorden en in het tweegesprek met Alexander Reeuwijk kwam het project verder tot leven.

Kees Moeliker, directeur van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam, opende de kick-off bij Artvark omdat de grote afsluitende expositie Wallacea in dit museum zal plaatsvinden (het project zal dan tot zo’n 40 werken uitgegroeid zijn).

Lees hier de officiële aankondiging van het Museum. 

Vanzelfsprekend zijn de schitterende tekeningen van roos te koop. We hebben er nog een paar. Stuur eveneen mail als je interesse hebt. Haar werk is inmiddels te vinden in grote collecties en musea.

Expositie: Roos Holleman: Wallacea
Locatie: Westzeedijk 345 (Museumpark), 3015 AA  Rotterdam
Deze expositie is te zien van: 5 april 2020 tot en met 5 juli 2020 en er zal een boek bij verschijnen. 

Lees hier de volledige nieuwsbrief met alle informatie en hier de laatste update van 23 november 2019


POP-UP GROTE HOUTSTRAAT 128 HAARLEM
Van 28-06-2019 tot en met 03-10-2019

Het Kunstlijn-weekend was het laatste weekend van de pop-up. Maar wat een energie gaven deze 4 maanden! Het was bijzonder fijn om zoveel mensen te ontmoeten in de Grote Houtstraat 128 Haarlem. De start met Weg-wezen bezorgde 48 kunst-weesjes een nieuw huis en de boekenmarkt de dag erna was gezellig en geanimeerd. Na 2 live optredens (de Clifton Twins en Someone),  11x een nieuwe expositie, en 15 borrels hebben we met een gezellig Kunstlijn-weekend dit geslaagde experiment feestelijk afgesloten.

Dank aan alle mensen die blij naar huis zijn gegaan met een kunstwerk en bijzonder dank aan de kunstenaars die ons initiatief steunden en hun werk aanboden voor aangepaste prijzen. 

Werk van kunstenaars dat we in stock hadden in de Pop-Up:
Timon Hagen, Anke Roder, Jeannette de Bruin, Warffemius, Sandra Kruisbrink, Luca van Boeckel, Rogier Polman, Tonneke Sengers, Jan Verburg, Ellen van Putten, Margriet van Galen, Paul van Zijp, Alice Brasser, Marjan Jaspers. Anouk Rosenhart, Sjoerd Buisman. Dorien Plaat, Helmuth van Galen, Luus Willems, Pascal Smelik, Karola Veldlamp, Herman van den Heuvel, Ellis Faas, Lenneke van der Goot, Joke Hak, Marianne Lammerse, Someone (Tessa Rose Jackson), Doris Konings, Lisa de Vries, Sanne Wolthaus, Kosia Kalisciak, Maartje Blans, Henriette van ’t Hoog, Louise de Haan, Billy und Hells, Erna van Samsbeek, Jolanda Prinsen, Frans Vendel, e.a.


Met veel plezier kijken wij terug op de succesvolle release in Castellvm Aqvae:

NATURAL BEAUTY – SJOERD BUISMAN en WARFFEMIUS

6 april tot en met 22 april 2019

Hun werk is opgenomen in collecties van diverse grote musea (Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Teylers Museum, Museum Voorlinden, Kröller Müller e.a.) en in vele bedrijfs- en particuliere collecties. Voor Artvark maakten Sjoerd Buisman en Warffemius ieder een speciale editie die uit unica bestaat. Die edities zijn bijna uitverkocht; de laatste exemplaren die nog beschikbaar zijn vind je in de shop.

Hier de links naar de laatste nieuwsbrieven met extra informatie over Sjoerd Buisman en Warffemius


KRUIS-WEG68 EN ARTVARK

Na bijna 2 jaar met veel plezier te hebben samengewerkt met Joke Stoute en Michel van Overbeeke in Galerie KruisWeg 68 hebben wij besloten om deze samenwerking vanaf 2019 niet verder voort te zetten.

We zullen zeker zo nu en dan nog te zien zijn in de galerie, maar onze focus zal zich de komende tijd meer richten op onze releases en zichtbaarheid op verschillende plekken. Dat brengt ons de flexibiliteit die bij Artvark past.

Wij danken Joke en Michel voor de fijne samenwerking en vooral voor alle leuke en spannende exposities en evenementen die we samen hebben uitgevoerd!


TRANSMISSION – OLAF MOOIJ
Van 23-11-2018 tot en met 29-12-2018 was de solo-expositie van Olaf Mooij te zien in Kruis-weg68.
Olaf Mooij gebruikt de auto als bron voor zijn werk. Hij gaat er van uit dat de auto een levenscyclus heeft net als een mens. Mooij transformeert de onderdelen en geeft ze een nieuwe betekenis.


VIJDFE RELEASE
Op 18 oktober 2018 had de vijfde release plaats in Castellvm Aqvae met werk van Henriëtte van ’t Hoog en Lenneke van der Goot. Lees in de nieuwsbrief meer informatie over beide kunstenaars, of ga via de shop naar hun werk.


TRACES – SOLO MAARTJE BLANS

7 september t/m 6 oktober 2018 in Kruis-weg68
Deze expositie geeft een overzicht van haar twee- en driedimensionale werk. Voor de laatste nieuwsbrief hierover en over de Artist-talk klik hier


ZOMEREXPOSITIE OBJECTIEF/SUBJECTIEF 

Van tot 29 juni tot 1 september in KRUIS-WEG68
Voor de laatste nieuwsbrief hierover klik hier


WEG-WEZEN

de ééndaagse kunstverkoop in Kunsthandel Kruis-Weg68 op 6 mei 2018 was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar! Lees meer….


ARTIST-TALK ANOUK ROSENHART

24 februari 2018
Na een zeer succesvolle vierde release en een artist-talk van Alexander Reeuwijk met Anouk Rosenhart, bezinnen we ons nu op de kunstenaars voor de 5e release. In juni hebben we ook afscheid genomen van de eerste selectie Artvark-kunstenaars. De werken van de huidige kunstenaars  vind je hier. Ook de laatste edities zijn inmiddels op de site te vinden!


VIERDE RELEASE

Op 10 en 11 februari 2018 had de vierde release van Artvark in Castellvm Aqvae plaats. Dit waren de kunstenaars: Hester SchroferMargriet van GalenCiska JonkersAnouk Rosenhart

Daarnaast was er ook weer nieuw bijzonder design te zien van Daphna Laurens.

Deze nieuwsbrief gaf daar informatie over: nieuwsbrief 01-2018


ART VIDEO LIBRARY

De art-video-library loopt helaas wat averij op. De beloofde feestelijke kick-off in maart 2018 is gecanceld omdat onze partner Beam stopt met de productie van de Beam. Daarom zullen wij naar andere wegen moeten zoeken om de art-video’s te verhuren. Of dat gaat lukken en hoe is nu nog onduidelijk. Onze andere partner, het Eye Film museum denkt mee, maar vooralsnog hebben we geen kant en klare oplossing.


DERDE RELEASE

1 en 9 juli 2017: Bijna een jaar geleden werd Artvark zichtbaar voor de buitenwereld met de eerste release van vijf kunstenaars en één designer in Castellvm Aqvae. Inmiddels is de derde release geweest. En we waren superblij dat dit weer bij Harry en Corrie Swaak in Bloemendaal mocht plaatsvinden! Met als afsluiting een diner met meer dan 60 gasten! Kunstenaars 3e release:

Marcella Kuiper (video-art),

Billy und Hells (fotografen-duo uit Duitsland dat inmiddels een behoorlijke naam heeft, maar speciaal voor Artvark een betaalbare editie heeft gemaakt > foto hierboven),

Joke Hak (met een serie getekende unica,),

Louise de Haan (fotograaf),

Maartje Blans (zij maakte voor Artvark een serie unica en ontwierp het nieuwe servies dat op 09 juli bij het diner gebruikt werd).


LEMNISCAAT: ROGIER POLMAN IN KRUIS-WEG68

26 mei tot en met 8 juli 2017


TWEEDE RELEASE

Op 26 en 27 november 2016:  de tweede release in Castellvm Aqvae te Bloemendaal met 5 nieuwe kunstenaars (die ieder 3 edities voor Artvark maakten) en daarnaast ook nieuw design. Deze kunstenaars presenteren we: ELLIS FAAS, EVA DE MULDER, GOSIA KALISCIAK, LISA DE VRIES, SANNE WOLTHAUS, en design van LYON-BETON.

Hier zie je alle kunstenaars die Artvark nu vertegenwoordigt.


KICK-OFF ARTVARK: EERSTE RELEASE

11 en 12 juni 2016: De 5 kunstenaars die we tonen zijn Ilco LouisSanne Kabalt, Yung Cheng Lin / 3cm, Seet van Hout,  Emmanuel Gatti en designer Pascal Smelik.

Wil je een impressie van de kick-off van Artvark zien in juni 2016, klik dan hier. (met dank aan Yara InMedia)