NIEUWS EN ACTIVITEITEN

POP-UP KUNSTMAAND 

Wat een energie geeft de pop-up! Het was bijzonder fijn om in de eerste week zoveel mensen te ontmoeten in de Grote Houtstraat 128 Haarlem. De start met Weg-wezen bezorgde 48 kunst-weesjes een nieuw huis en de boekenmarkt de dag erna was gezellig en geanimeerd.

Inmiddels hebben we alles opnieuw ingericht, en we blijven toevoegen. We hebben heel veel goede kunst van onze 25 + kunstenaars in huis en het leuke is dat er steeds weer nieuw werk hangt. Goede kunst voor hele speciale prijzen.

Het is hartverwarmend om te merken dat kunstenaars ons initiatief steunen en hun werk aanbieden voor aangepaste prijzen. Daar kun je nu van profiteren. Dus als je altijd al een werk van Anke Roder, Sandra Kruisbrink, Warffemius, Tonneke Sengers, Marjan Jaspers en één van de vele anderen wilde hebben, is dit je kans!

Wat verkocht is maakt direct plaats voor iets anders en omdat wij nou eenmaal houden van tentoonstellingen maken, wisselen we heel vaak. Reden te meer dus om geregeld binnen te lopen!  We hebben ook design en leuke hebbedingetjes. Kom langs op donderdag t/m zaterdag tussen 11-17 uur of zondag 13-17 uur.

Special events:

  • Elke zondag van 15 tot 17 uur (bescheiden) borrel.
  • Donderdag de 18e juli cd-presentatie van de Haarlemse band Clifton Twins om 19.30 uur (nadere info volgt snel).
  • En het laatste weekend in juli (25 t/m 28 juli) presenteren we een hele groep jonge vrouwelijke kunstenaars. Je kunt dat weekend ook live muziek verwachten, dus save the date.

POP-UP KUNSTMAAND 29 juni – 28 juli:
Locatie: Grote Houtstraat 128 Haarlem
Wanneer: 29 juni tot en met 28 juli
Openingstijden: donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Zondag van 13.00 tot 17.00 uur (let op speciale openingstijden avonden)
Meer informatie en namen: op de site, op Instagram en Facebook.

Werk van kunstenaars dat we in stock hebben in de Pop-Up:
Timon Hagen, Anke Roder, Jeannette de Bruin, Warffemius, Sandra Kruisbrink, Luca van Boeckel, Anke Roder, Rogier Polman, Tonneke Sengers, Jan Verburg, Ellen van Putten, Margriet van Galen, Paul van Zijp, Alice Brasser, Marjan Jaspers. Anouk Rosenhart, Sjoerd Buisman. Dorien Plaat, Helmuth van Galen, Luus Willems, Pascal Smelik, Karola Veldlamp, Herman van den Heuvel, Ellis Faas, Lenneke van der Goot, e.a.

 


ARCHIEF


 

Met veel plezier kijken wij terug op de succesvolle release in Castellvm Aqvae:

NATURAL BEAUTY – SJOERD BUISMAN en WARFFEMIUS

Hun werk is opgenomen in collecties van diverse grote musea (Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Teylers Museum, Museum Voorlinden, Kröller Müller e.a.) en in vele bedrijfs- en particuliere collecties. Voor Artvark maakten Sjoerd Buisman en Warffemius ieder een speciale editie die uit unica bestaat. Die edities zijn bijna uitverkocht; de laatste exemplaren die nog beschikbaar zijn vind je in de shop.

Hier de links naar de laatste nieuwsbrieven met extra informatie over Sjoerd Buisman en Warffemius


KRUIS-WEG68 en ARTVARK

Na bijna 2 jaar met veel plezier te hebben samengewerkt met Joke Stoute en Michel van Overbeeke in Galerie KruisWeg 68 hebben wij besloten om deze samenwerking vanaf 2019 niet verder voort te zetten.

We zullen zeker zo nu en dan nog te zien zijn in de galerie, maar onze focus zal zich de komende tijd meer richten op onze releases en zichtbaarheid op verschillende plekken. Dat brengt ons de flexibiliteit die bij Artvark past.

Wij danken Joke en Michel voor de fijne samenwerking en vooral voor alle leuke en spannende exposities en evenementen die we samen hebben uitgevoerd!


TRANSMISSION – OLAF MOOIJ
Van 23-11-2018 tot en met 29-12-2018 was de solo-expositie van Olaf Mooij te zien in Kruis-weg68.
Olaf Mooij gebruikt de auto als bron voor zijn werk. Hij gaat er van uit dat de auto een levenscyclus heeft net als een mens. Mooij transformeert de onderdelen en geeft ze een nieuwe betekenis.


VIJDFE RELEASE
Op 18 oktober 2018 had de vijfde release plaats in Castellvm Aqvae met werk van Henriëtte van ’t Hoog en Lenneke van der Goot. Lees in de nieuwsbrief meer informatie over beide kunstenaars, of ga via de shop naar hun werk.


TRACES – SOLO MAARTJE BLANS

7 september t/m 6 oktober 2018 in Kruis-weg68
Deze expositie geeft een overzicht van haar twee- en driedimensionale werk. Voor de laatste nieuwsbrief hierover en over de Artist-talk klik hier


ZOMEREXPOSITIE OBJECTIEF/SUBJECTIEF 

Van tot 29 juni tot 1 september in KRUIS-WEG68
Voor de laatste nieuwsbrief hierover klik hier


WEG-WEZEN

de ééndaagse kunstverkoop in Kunsthandel Kruis-Weg68 op 6 mei 2018 was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar! Lees meer….


ARTIST-TALK ANOUK ROSENHART

Na een zeer succesvolle vierde release en een artist-talk van Alexander Reeuwijk met Anouk Rosenhart, bezinnen we ons nu op de kunstenaars voor de 5e release. In juni hebben we ook afscheid genomen van de eerste selectie Artvark-kunstenaars. De werken van de huidige kunstenaars  vind je hier. Ook de laatste edities zijn inmiddels op de site te vinden!


VIERDE RELEASE

Op 10 en 11 februari 2018 had de vierde release van Artvark in Castellvm Aqvae plaats. Deze nieuwsbrief gaf daar informatie over: nieuwsbrief 01-2018


ART VIDEO LIBRARY

De art-video-library loopt helaas wat averij op. De beloofde feestelijke kick-off in maart is gecanceld omdat onze partner Beam stopt met de productie van de Beam. Daarom zullen wij naar andere wegen moeten zoeken om de art-video’s te verhuren. Of dat gaat lukken en hoe is nu nog onduidelijk. Onze andere partner, het Eye Film museum denkt mee, maar vooralsnog hebben we geen kant en klare oplossing.


DERDE RELEASE

1 en 9 juli 2017: Bijna een jaar geleden werd Artvark zichtbaar voor de buitenwereld met de eerste release van vijf kunstenaars en één designer in Castellvm Aqvae. Inmiddels is de derde release geweest. En we waren superblij dat dit weer bij Harry en Corrie Swaak in Bloemendaal mocht plaatsvinden! Met als afsluiting een diner met meer dan 60 gasten! Kunstenaars 3e release:

Marcella Kuiper (video-art),

Billy und Hells (fotografen-duo uit Duitsland dat inmiddels een behoorlijke naam heeft, maar speciaal voor Artvark een betaalbare editie heeft gemaakt > foto hierboven),

Joke Hak (met een serie getekende unica,),

Louise de Haan (fotograaf),

Maartje Blans (zij maakte voor Artvark een serie unica en ontwierp het nieuwe servies dat op 09 juli bij het diner gebruikt werd).


TWEEDE RELEASE

Op 26 en 27 november 2016:  de tweede release in Castellvm Aqvae te Bloemendaal met 5 nieuwe kunstenaars (die ieder 3 edities voor Artvark maakten) en daarnaast ook nieuw design. Hier zie je alle kunstenaars die Artvark nu vertegenwoordigt.


KICK-OFF ARTVARK

Juni 2016: Wil je een impressie van de kick-off van Artvark zien in juni 2016, klik dan hier. (met dank aan Yara InMedia)