KUNSTADVIES

Werk van Sjoerd Buisman (voorgrond) en Warffemius (wand)

KUNSTADVIES VOOR PARTICULIEREN EN BEDRIJVEN

Kunst is iets heel persoonlijks. Wat de één raakt of mooi vindt, is voor de ander oninteressant of zelfs afstotend. Kunstadvies lijkt daarmee een moeilijke zaak.

Toch zijn er meerdere redenen om als particulier kunstliefhebber of bedrijf te overwegen advies in te winnen bij het vinden, aankopen en ophangen van een kunstwerk:

  • Ook al is smaak persoonlijk, er zijn andere aspecten die een belangrijke rol spelen. Wat is bijvoorbeeld het doel van de aankoop (investering, “gewoon” kijkgenot, etc.). En wat is het budget? Waar komt het werk te hangen en hoe groot of klein mag het zijn? Allemaal afwegingen die mede bepalen wat een passende kunstwerk is. En die niet altijd makkelijk te maken zijn zonder ervaring en expertise.
  • Waar vind je het soort werk dat je zoekt? Direct bij de kunstenaar? In een galerie? Op een beurs?
  • Wat is een redelijke prijs voor het werk dat je in gedachten hebt? En wat is de mooiste weergave van het werk (denk aan soorten inlijstingen en bij foto’s manier van afdrukken).
  • Je aangekochte kunstwerk ophangen (een plaats geven in je huis / kantoor) is soms ingewikkelder dan het lijkt. Werken kunnen elkaar versterken maar ook verstoren. Een kunstwerk zoeken voor een specifieke plek vraagt dus zorg en inzicht.
  • Bij het inrichten van kantoorruimtes gaat het om balans in de ruimte en de uitstraling die je wilt overbrengen op je bezoekers. Kunst kan je business-statement helpen uitdragen. Denk aan: een goedgemaakte kunst-video, kunst die je bezoekers en werknemers stimuleert, aan het denken zet, verwondert en je boodschap versterkt. Maar ook kunst als expressie van schoonheid en betrokkenheid met de maatschappij en de klanten.
  • Bij een kunstwerk als relatiegeschenk spelen natuurlijk weer hele andere aspecten en is de persoonlijke smaak van de gever weer minder belangrijk.

Omdat wij al jaren werkzaam zijn in de culturele sector en daar vele tentoonstellingen hebben samengesteld en ingericht, is ons netwerk van nationale en internationale kunstenaars groot. Gerenommeerd artiest of veelbelovend talent, wij kennen in alle categorieën en disciplines kunstenaars persoonlijk en kunnen dus ook makkelijk koper en kunstenaar met elkaar in verbinding brengen.

Daarbij weten wij wat wel en niet werkt in een ruimte en wat mooie manieren zijn om je aangekochte kunstwerk het best tot haar recht te laten komen.

In onze eigen shop zijn betaalbare edities te vinden die het verzamelen waard zijn maar ook in het aankopen van groter werk met andere prijsstellingen kunnen wij voor je bemiddelen tegen een zeer redelijke prijs.

Werk dat speciaal gemaakt wordt met de wensen van de klant in gedachten is vanzelfsprekend mogelijk.

Kunst is onze passie. Niet voor niets staat in ons logo digging art.
We hopen dat we voor jou daar iets in kunnen betekenen!

                    NAAR DE SHOP                               NEEM CONTACT OP