KUNSTADVIES

Werk van Sjoerd Buisman (voorgrond) en Warffemius (wand)

KUNSTADVIES VOOR PARTICULIEREN EN BEDRIJVEN

Kunst is iets heel persoonlijks. Wat de één raakt of mooi vindt, is voor de ander oninteressant of zelfs afstotend. Kunstadvies lijkt daarmee een moeilijke zaak.

Toch zijn er meerdere redenen om als particulier kunstliefhebber of bedrijf te overwegen advies in te winnen bij het vinden, aankopen en ophangen van een kunstwerk, want ook al is smaak persoonlijk, er zijn andere aspecten die een belangrijke rol spelen: 

  • Zoveel werk, dus hoe zie je tussen de bomen het bos? Direct bij de kunstenaar? In een galerie of expositie? Op een beurs?
  • Wat is een redelijke prijs voor het werk dat je in gedachten hebt? En wat is de mooiste presentatie van het werk (denk bijvoorbeeld aan soorten inlijstingen).
  • Welke plaats krijgt je aangekochte kunstwerk? Dat is soms ingewikkelder dan het lijkt. Werken kunnen elkaar versterken maar ook verstoren. Een kunstwerk zoeken voor een specifieke plek vraagt dus zorg en inzicht.
  • Bij het inrichten van kantoorruimtes gaat het om balans in de ruimte en de uitstraling die je wilt overbrengen op je bezoekers. Kunst kan je business-statement helpen uitdragen: kunst die je bezoekers en werknemers stimuleert, aan het denken zet, verwondert en je boodschap versterkt. Maar ook kunst als expressie van schoonheid en betrokkenheid met de maatschappij en de klanten.
  • Bij een kunstwerk als relatiegeschenk spelen natuurlijk weer hele andere aspecten.
  • Werk dat speciaal gemaakt wordt met de wensen van de klant in gedachten is vanzelfsprekend mogelijk.

Omdat wij al jaren werkzaam zijn in de culturele sector en vele tentoonstellingen hebben samengesteld en ingericht, is ons netwerk van nationale en internationale kunstenaars groot. 

Wij weten wat wel en niet werkt in een ruimte en wat mooie manieren zijn om je aangekochte kunstwerk het best tot haar recht te laten komen.

Kunst is onze passie. Niet voor niets staat in ons logo digging art.
We hopen dat we voor jou daar iets in kunnen betekenen!

 

WERKWIJZE