HAARLEM EN IK EXPOSITIE

EXPOSITIE

HAARLEM EN IK

Haarlemmers feliciteren de jarige stad

19 juni tot en met 31 juli 2021

ย 

Van 19 juni tot en met 31 juli sluiten we het succesvolle project af met een tentoonstelling van alle ingeleverde boekjes op 6 locaties:

Kunst Centrum Haarlem – Gedempte Oude Gracht 117-121
open: di t/m za van 11 tot 17 uur
Kloostergangen Stadhuis – Grote Markt 2
open: ma t/m vr van 08 tot 17 uur
De Vishal – Grote Markt 20
open: di t/m/ za van 11 tot 17, zo van 13 tot 17 uur
Museum Haarlem – Groot Heiligland 47
open: di t/m za van 11 tot 17 en zo t/m ma van 12 tot 17 uur
ABC Architectuurcentrum – Groot Heiligland 47
open: di t/m/ zo van 12 tot 17 uur
Bibliotheek vestiging centrum – Gasthuisstraat 32
open: ma t/m za van 10 tot 18 uur en zo van 12 tot 18 uur

Vanwege de hoeveelheid boekjes zal er halverwege een wisseling plaatsvinden.

Dank aan alle deelnemers die de moeite hebben genomen om 1 van de 600 schitterende boekjes die binnen zijn gekomen te vullen. Het zijn stuk voor stuk pareltjes!

Dank ook aan onze partners en sponsoren die het project mogelijk maakten: Gemeente Haarlem, Rabobank Haarlem, SKOB, De Vishal, Bibliotheek Zuid Kennemerland, KZOD, Museum Haarlem, Kunst Centrum Haarlem, ABC Architectuurcentrum, Anouk Rosenhart, Eric J. Coolen, Bies van Ede en Henk Tijbosch.ย 

HET PROJECT:

๐—›๐—”๐—”๐—ฅ๐—Ÿ๐—˜๐—  ๐—˜๐—ก ๐—œ๐—ž
๐——๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ท๐—ฒ ๐—ฏ๐—ถ๐—ท!

Op 17 april 2020 startte het project en alle Haarlemmers konden meedoen. Er werden bijna ย 4500 boekjes opgehaald!

Korte beschrijving van het project:

Artvark bedacht een super-plan voor het 775-jarige jubileum van Haarlem! In overleg met Eric J. Coolen, Anouk Rosenhart en Bies van Ede kreeg het vorm.

๐—ช๐—”๐—ง: Samen met alle Haarlemmers maken we รฉรฉn groot kunstwerk voor de stad, bestaande uit honderden (duizenden?) kleine zigzagboekjes (leporelloโ€™s) die gevuld en ingeleverd samen de โ€˜vriendenbibliotheekโ€™ vormen.

๐—ช๐—”๐—”๐—ฅ๐—ข๐— : Omdat het leuk is als een Haarlems feest door Haarlemmers vormgegeven wordt: een tijdsdocument, erfenis die de inwoners aan hun stad schenken.

๐—ช๐—”๐—ก๐—ก๐—˜๐—˜๐—ฅ: Van april 2020 tot 31 mei 2021ย kon iedereen een leeg zigzagboekje halen en vullen. Boekjes waren gratis verkrijgbaar bij de vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en Kunst centrum Haarlem (Gedempte Oude Gracht 117-121) ย In het boekje zat een flyer met wat je allemaal mocht en kon doen met je boekje.

EN DAN:ย Als het klaar was werden de boekjes ingeleverd als cadeau aan de stad. Als dank kregen de deelnemers een cadeautje terug, want wie jarig is trakteert!

๐—ช๐—”๐—”๐—ฅ: Museum Haarlem heeft de ‘vriendenbibliotheek’ een blijvende plaats gegeven in de collectie en zal elke keer andere boekjes in een vitrine exposeren.ย 

SOCIAL MEDIA: volg Haarlem en ik op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws en alle aanvullende informatie. Daar kun je ook met je vragen terecht!

๐— ๐—ข๐—š๐—˜๐—Ÿ๐—œ๐—๐—ž ๐——๐—”๐—ก๐—ž๐—ญ๐—œ๐—: Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Rabobank Haarlem, Gemeente Haarlem, SKOB, Stichting vrienden van De Vishal e.a.

Bijdrage Sak van den Boom
boekje Jolanda Bakker
boekje Carla Federer
boekje Rob Elsinger
boekje Carla de Vries-Bauer
boekje Marie Thรฉrรจse van der Meijs
boekje Otto Schilling