HAARLEM EN IK

Draag een steentje bij

๐—›๐—”๐—”๐—ฅ๐—Ÿ๐—˜๐—  ๐—˜๐—ก ๐—œ๐—ž
๐——๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ท๐—ฒ ๐—ฏ๐—ถ๐—ท!

Op 17 april startte het project en alle Haarlemmers kunnen deelnemer worden zolang de voorraad boekjes strekt. Tot nu toe zijn bijna 4000 boekjes opgehaald!

Artvark bedacht een super-plan voor het 775-jarige jubileum van Haarlem! In overleg met Eric J. Coolen, Anouk Rosenhart en Bies van Ede kreeg het vorm.

๐—ช๐—”๐—ง: Samen met alle Haarlemmers maken we รฉรฉn groot kunstwerk voor de stad, bestaande uit honderden (duizenden?) kleine zigzagboekjes (leporelloโ€™s) die gevuld en ingeleverd samen de โ€˜vriendenbibliotheekโ€™ vormen.

๐—ช๐—”๐—”๐—ฅ๐—ข๐— : Omdat het leuk is als een Haarlems feest door Haarlemmers vormgegeven wordt: een tijdsdocument, erfenis die de inwoners aan hun stad schenken.

๐—ช๐—”๐—ก๐—ก๐—˜๐—˜๐—ฅ: Van april 2020 tot april 2021ย kan iedereen een leeg zigzagboekje halen en vullen. Boekjes zijn gratis verkrijgbaar bij de vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en Kunst centrum Haarlem (Gedempte Oude Gracht 117-121) ย In het boekje zit een flyer met wat je allemaal mag en kan doen met je boekje.

EN DAN:ย Als het klaar is geef je je boekje cadeau aan de stad! Lever het weer in op 1 van de locaties en je krijgt als dank een cadeautje terug, want wie jarig is trakteert!

๐—ช๐—”๐—”๐—ฅ: Museum Haarlem zal de ‘vriendenbibliotheek’ een blijvende plaats geven in de collectie en elke keer andere boekjes in een vitrine exposeren. Maar ook worden er exposities gepland met de ingeleverde boekes door de stad!

SOCIAL MEDIA: volg Haarlem en ik op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws en alle aanvullende informatie. Daar kun je ook met je vragen terecht!

๐— ๐—ข๐—š๐—˜๐—Ÿ๐—œ๐—๐—ž ๐——๐—”๐—ก๐—ž๐—ญ๐—œ๐—: Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Rabobank Haarlem, Gemeente Haarlem, SKOB, Stichting vrienden van De Vishal e.a.

Bijdrage Sak van den Boom
boekje Jolanda Bakker
boekje Carla Federer
boekje Rob Elsinger
boekje Carla de Vries-Bauer
boekje Marie Thรฉrรจse van der Meijs
boekje Otto Schilling