HAARLEM EN IK

Draag een steentje bij

๐—›๐—”๐—”๐—ฅ๐—Ÿ๐—˜๐—  ๐—˜๐—ก ๐—œ๐—ž
๐——๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ท๐—ฒ ๐—ฏ๐—ถ๐—ท!

Vanaf 17 april kunnen alle Haarlemmers deelnemer worden.

Artvark bedacht een super-plan voor het 775-jarige jubileum van Haarlem! In overleg met Eric J. Coolen, Anouk Rosenhart en Bies van Ede kreeg het vorm.

๐—ช๐—”๐—ง: Samen met alle Haarlemmers maken we รฉรฉn groot kunstwerk voor de stad, bestaande uit honderden (duizenden?) kleine zigzagboekjes (leporelloโ€™s) die gevuld en ingeleverd samen de โ€˜vriendenbibliotheekโ€™ vormen.

๐—ช๐—”๐—”๐—ฅ๐—ข๐— : Omdat het leuk is als een Haarlems feest door Haarlemmers vormgegeven wordt: een tijdsdocument, erfenis die de inwoners aan hun stad schenken.

๐—ช๐—”๐—ก๐—ก๐—˜๐—˜๐—ฅ: Van april tot november 2020 (als het jubileumjaar afsluit) kan iedereen een leeg zigzagboekje halen en vullen. Boekjes zijn gratis verkrijgbaar bij de vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en bij Hart. In het boekje zit een flyer met wat je allemaal mag en kan doen met je boekje.

๐—–๐—ข๐—ฅ๐—ข๐—ก๐—”: Omdat de bibliotheek en Hart i.v.m. Corona ย pas vanaf half juni mee kunnen doen, zullen de boekjes voorlopig af te halen (en vol in te leveren) zijn bij het Kunst centrum Haarlem op de Gedempte Oude Gracht 117-121 in Haarlem. Ze zijn open op woensdag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur.

EN DAN:ย Als het klaar is geef je je boekje cadeau aan de stad! Lever het weer in waar je het opgehaald hebt en je krijgt als dank een cadeautje terug, want wie jarig is trakteert!

๐—ช๐—”๐—”๐—ฅ: Museum Haarlem zal de ‘vriendenbibliotheek’ een blijvende plaats geven in de collectie en elke keer andere boekjes in een vitrine exposeren.

SOCIAL MEDIA: volg Haarlem en ik op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws

๐— ๐—ข๐—š๐—˜๐—Ÿ๐—œ๐—๐—ž ๐——๐—”๐—ก๐—ž๐—ญ๐—œ๐—: Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Rabobank Haarlem, Gemeente Haarlem, SKOB, Stichting vrienden van De Vishal e.a.

Bijdrage Sak van den Boom
boekje Jolanda Bakker
boekje Carla Federer
boekje Rob Elsinger
boekje Carla de Vries-Bauer
boekje Marie Thรฉrรจse van der Meijs
boekje Otto Schilling