ACTIVITEITEN AGENDA

DE AANKOMENDE ARTVARK-ACTIVITEITEN:

WEG-WEZEN: ééndaagse kunstverkoop in Kruis-Weg68 op 6 mei:

Begin mei vullen we de galerie met heel veel kunst! Verweesde kunst!

Wij vermoeden dat er interessant werk bij mensen op de zolder staat waar men jaren van genoten heeft, maar nu wel afstand van wil doen. Dat ateliers vaak voor een deel gevuld zijn met (ontwerp)schetsen, proeven en voorstudies die wellicht voor de kunstenaar niet meer van toepassing zijn, maar de nieuwe eigenaar veel plezier kunnen bezorgen. 

Wanneer?

Op 6 mei kan iedereen dan zo’n ‘weesje’ komen uitzoeken en voor € 110 een nieuw huis bieden. Wij verheugen ons al op de stormloop van kunstminnaars die dit op de been zal brengen en op de blije gezichten van degenen die met hun vondst naar huis gaan.

Tussen 10.00 en 18.00 uur is Kruis-weg68 open. Kom op tijd, want weg is weg!

Het gekochte werk kan direct contant worden afgerekend en meegenomen.

Hoe komen we aan de kunst?

We vragen kunstenaars en verzamelaars om een rondje te maken door hun huis of atelier op zoek naar interessant werk dat zou passen bij deze éénmalige kunstverkoop.  We zullen niet balloteren maar het idee is wel dat het een Kunstverkoop is. We rekenen er dus op dat posters, vakantiekiekjes e.d. thuisblijven. Verder is alles welkom: schilderijen, tekeningen, grafiek, foto’s, beelden, sieraden etc. etc.  

Kunstenaars die nu al werk hebben toegezegd: Ronald Ruseler, C. A. Wertheim, Helmuth van Galen, Margreet Bouman, Rogier Polman, Paul van de Steen, Simone de Groot, Jaap Ploos van Amstel en vele anderen. Ook veel verzamelaars hebben zich al aangemeld!

De opbrengst van dit evenement komt geheel ten goede aan de inbrengers. De galerie vraagt slechts een bescheiden bedrag (10 euro) voor de administratiekosten als een werk verkocht is. Voorop staat dat het een feestelijke dag wordt waar kunstminnaars met elkaar in contact komen. We verwachten dat het een groot feest gaat worden!

WEG-WEZEN: ZONDAG 6 MEI VAN 10.00 TOT 18.00 UUR

Locatie: Kunsthandel Kruisweg 68 (Kruisweg 68 Haarlem, vlakbij het station)

Wil je meer weten of meedoen: mail naar info@artvark.nl  want je hebt een inschrijfformulier nodig om achter het werk te plaatsen.

*****************************************************************************

Na een zeer succesvolle vierde release en een artist-talk van Alexander Reeuwijk met Anouk Rosenhart, bezinnen we ons nu op de kunstenaars voor de 5e release. In juni nemen we afscheid van de eerste selectie Artvark-kunstenaars. Voor die tijd zullen we onze leden nog in de gelegenheid stellen hun werk aan te schaffen. Daarna gaan de resterende edities terug naar de kunstenaars. De werken van deze kunstenaars en van alle andere Artvark-kunstenaars, vind je hier. Ook de laatste edities zijn inmiddels op de site te vinden!

*****************************************************************************

Verder zijn we bezig met de voorbereiding van een atelierbezoek / workshop. En wellicht ook enkele pop-up evenementen in Amsterdam en Haarlem. Daarover later meer. Houd de nieuwsbrieven in de gaten!

*****************************************************************************

De art-video-library loopt helaas wat averij op. De beloofde feestelijke kick-off in maart is gecanceld omdat onze partner Beam stopt met de productie van de Beam. Dat betekent dat wij naar andere wegen moeten zoeken om de art-video’s te verhuren. Of dat gaat lukken en hoe is nu nog onduidelijk. Onze andere partner, het Eye Film museum denkt mee, maar vooralsnog hebben we geen kant en klare oplossing.