Warffemius

Goed kijken, bestuderen, verwonderen en vervolgens tamelijk associatief het schilderij of beeld laten ontstaan, doen groeien.

Warffemius kijkt naar de natuur vooral als schilder, naar vorm, kleur, structuur en compositie. Hij is in staat om met een paar sobere vormen sterke beelden neer te zetten die zich vastzetten op je netvlies. De verwondering over alles wat groeit en bloeit wordt fijnzinnig en gelaagd zichtbaar: hoe het blad zich draait naar het zonlicht, hoe een stengel zich vertakt, hoe de knoppen uitbotten. Het gaat hem niet om kennisoverdracht of om het kopiëren van de natuur, maar om haar op een poëtische manier te verbeelden. Een enkel takje aan de wand, met okselknoppen die op barsten staan toont de kracht van een nieuw begin, troostrijk en beloftevol. De eerbied en verwondering is voelbaar.

Zijn beelden, veelal gemaakt van cortenstaal zijn stoer, krachtig en bijna abstract. Toch hebben ze dezelfde poëtische lading. Hoe je het ook wendt of keert, een sculptuur van Warffemius wordt altijd weer een plantaardig object. De natuur houdt hem in haar greep. Gelukkig maar.

Voor Artvark maakte Warffemius een serie van 12 unica. Ook de tweede serie van 11 unica is bijna uitverkocht. Stuur een mail om te vragen welke nog beschikbaar zijn.

Zonder titel, 2019,
uitgezaagd werk op papier,
unica, Artvark-editie, serie
€ 350 per stuk, 2 stuks: 325 per stuk, 3 stuks of meer: 295 per stuk

Tik op de foto voor een vergroting. Op dit moment zijn er nog slechts 2 unica beschikbaar. 

Bestelformulier kunstwerk
Hier graag aangeven of je het werk wilt laten bezorgen of zelf ophaalt. Als je een prijsopgave van inlijsten via Artvark wilt, geef dat dan ook hier aan.