WEG-WEZEN

WEG-WEZEN

WEG-WEZEN: ééndaagse kunstverkoop in Kruis-Weg68 voor herhaling vatbaar:

Op 6 mei 2018 vulden we de galerie met heel veel kunst! Verweesde kunst!

Ons idee was dat er interessant werk bij mensen op de zolder staat waar men jaren van genoten heeft, maar nu wel afstand van wil doen. Dat ateliers vaak voor een deel gevuld zijn met (ontwerp)schetsen, proeven en voorstudies die wellicht voor de kunstenaar niet meer van toepassing zijn, maar de nieuwe eigenaar veel plezier kunnen bezorgen. Dat idee bleek juist toen een dikke 150 werken werden ingebracht voor WEG-WEZEN op 6 mei.

Hoe kwamen we aan de kunst?

We vroegen kunstenaars en verzamelaars om een rondje te maken door hun huis of atelier op zoek naar interessant werk dat zou passen bij deze ééndaagse kunstverkoop.  Er werd niet geballoteerd maar het idee was wel dat het een Kunstverkoop is. Geen posters, vakantiekiekjes e.d. maar verder was alles welkom: schilderijen, tekeningen, grafiek, foto’s, beelden, sieraden etc. etc.  

Kunstenaars die meededen waren o.a.: Ronald Ruseler, C. A. Wertheim, Helmuth van Galen, Margreet Bouman, Rogier Polman, Paul van de Steen, Simone de Groot, Jaap Ploos van Amstel, Caroline de Bruin, Jennifer Hoes. Erik de Bree en vele anderen. Ook veel verzamelaars hadden zich aangemeld en brachten werken in van Peter van Straaten, Toorop, Verweij etc.. Van art deco sieraden tot Japanse rollen, van keramiek tot brons, alles was vertegenwoordigd!

De opbrengst van dit evenement kwam geheel ten goede aan de inbrengers. De galerie vroeg slechts een bescheiden bedrag (10 euro) voor de administratiekosten als een werk verkocht werd. Voorop stond dat het een feestelijke dag werd waar kunstminnaars met elkaar in contact konden komen. En dat is ruimschoots gelukt! Ondanks het mooie weer was de opkomst groot en werden er meer dan 40 werken verkocht! Dat vraagt om herhaling en dat gaat Artvark ook zeker doen. Houd dus de site en nieuwsbrief in de gaten!