ARTVARK IN KRUIS-WEG68

cropped-logo_klein_3

Van 23 november tot en met 29 december presenteert Artvark:

TRANSMISSION – OLAF MOOIJ
De overbrenging van kracht, beweging en informatie


Olaf Mooij gebruikt de auto als bron voor zijn werk. Hij gaat er van uit dat de auto een levenscyclus heeft net als een mens. Mooij transformeert de onderdelen en geeft ze een nieuwe betekenis.

“Het werk van Mooij is stevig geworteld in de beeldhouwtraditie. Aan de basis van de beeldhouwkunst ligt het vermogen van de kunstenaar om in dode materie leven te suggereren.

De vaak humoristische beelden relativeren de hedendaagse verhouding van de mens tot de machines en apparaten die hem omringen.”
Mariette Dolle

De tentoonstelling valt te beschouwen als één grote installatie waarin de auto centraal staat: een geheimzinnig laboratorium waar fossielen uitgestald liggen, carrosserieën als skeletten aan de wand hangen en laboratorium-flessen met kleine auto-embryo’s op sterk water op de planken staan. Maar elk werk op zich is los van het geheel ook van grote schoonheid en behoudt haar kracht.

Wij zijn ontzettend blij dit werk van Olaf Mooij te kunnen presenteren in een solo-expositie in Kruis-weg68! Het is werk dat zelden te zien was in Haarlem, dus mis het niet!

De expositie is te bezoeken vanaf 23 november, maar de feestelijke opening is op vrijdag 30 november om 16.00 uur. Je bent van harte welkom! 

Locatie: Kunsthandel Kruis-Weg68, Kruisweg 68 Haarlem (2 minuten lopen vanaf het station)
Opening: vrijdag 30 november 2018 om 16.00 uur
Te zien: van 23 november 2018 tot en met 29 december 2018, elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur.

***************************************************************

Beste Artvark-vrienden,

Maart 2017 zetten we een nieuwe stap in het jonge Artvark-leven:

We zijn vereerd en verheugd dat Michel van Overbeeke en Joke Stoute van de relatief jonge galerie Kunsthandel KRUIS-WEG68 in Haarlem ons uitgenodigd hebben de handen ineen te slaan!

Sinds anderhalf jaar heeft KRUIS-WEG68 zich een plaats veroverd in de Haarlemse kunstwereld.

Artvark zal ongeveer 3 tentoonstellingen per jaar initiëren. Houd daarom de agenda in de gaten voor de exposities.

Collectie Artvark

Daarnaast zijn we erg blij dat onze Artvark-collectie een vaste plek in de galerie zal krijgen. Nu is het, naast online, ook mogelijk de werken in ‘real life’ te bekijken. Maak gerust een afspraak als je één van de werken uit de shop live wilt bekijken.