Anouk Rosenhart

 

 

De jonge kunstenaar Anouk Rosenhart heeft haar opleiding in Italië gevolgd om zich te bekwamen in het maken van mozaïek-werk. Haar ontwerpen zijn fris en van een bijzondere schoonheid.  Haar vernieuwende benadering van een eeuwenoud ambacht levert zeer interessant werk op.

Anouk is gediplomeerd in Romeins, Byzantijns, modern en hedendaags mozaïek, maar in haar huidige werk bezig met abstracte mozaïekkunst die ze samenstelt met marmer, glasmozaïek, plastic, papier etcetera.

“Ik laat me inspireren door beelden, patronen, ritmes, lijnen, golven en vormen die ik tegenkom of in mijn hoofd heb. De Zero beweging is een inspiratiebron omdat hun ideeën over reliëf, structuur, beweging, licht en schaduw sterk overeenkomen met de eigenschappen van mozaïek.

De continue stroom van beelden kunnen voor een warboel zorgen in mijn hoofd. Om orde in de chaos te creëren heb ik een voorliefde voor overzicht, regelmaat en structuur. De eenvoud is puur en rustgevend. Abstract, minimalistisch en monochromatisch zijn kenmerken van mijn werk”.

Kijk in de shop voor het werk dat nu van Anouk beschikbaar is.